Tuesday, August 3, 2010

Sambungan entri sebelum ini.

Entri ini agak kejam.

Entri ini boleh menjadi amukan untuk seseorang.

Entri ini sangat bahaya.

Maka,
Berhati-hati lah.


Ehem.ehem. Betulkan suara.

Hai semua. Sihat? Aku sihat. Sakit pinggang sikit jelah. Mungkin kerana posisi badan tidak berubah disebabkan pemanduan sejauh 400 km ++. Gila mengungkit. Hari ini makan apa? Baju raya berapa pasang? Aku satu pasang je. Kuih raya berapa jenis? Jangan tak puasa ok. Maaf zahir batin. 0-0 ye.
(Melepas gian menulis kad raya zaman sekolah rendah.)

Sudah-sudah. Ini merapu tahap tidak dapat dimaafkan.

Ini merupakan entri sambungan kepada entri Nani merempuh hari graduasi beliau di Politeknik Merlimau Melaka .

Perjalanan pulang dari Melaka ke negeri Perak Darul Ridzuan sangat jauh. Jauh sangat. Semuanya penat. Pak Mat penat. Mak cik Faridah penat. Anak sulung yang best penat. Puji diri sendiri tak apa. Anak nombor tiga yang kuat menyengih penat. Dan anak nombor empat yang ______ penat. (Sila isi tempat kosong)


Pak Mat dan Makcik Faridah yang nampak sangat penat~~


Kami yang penat (???)

Sambil menunggu maggie goreng cik Nani yang tak siap-siap serta hangit rasanya, aktiviti-aktiviti penggambaran perlu dilakukan. Untuk mengelakkan kami berlima tertidur di meja RNR Dengkil ini.


Cik Jaja dan tanduk beliau.


Cik Jaja yang PENAT atau berlakon mungkin bersama botol ECPI.


Kami yang comel. Herk.


Poyo satu.


Poyo dua.


Poyo tiga.


Poyo empat.


Nani yang tak sempat nak poyo lima sebab dia pergi amik maggie goreng yang sangat lama masakannya.


Poyo enam.

Terima kasih kerana bersabar menahan diri melihat gambar-gambar poyo di atas. Pak Mat yang sangat mengantuk menyebabkan beliau mengeksplorasi (ada betul kah?) kamera handphone beliau.

Amaran aku maklumkan pada awal entri ini ditujukan khas buat Ecah. Siapa ecah?
Jeng..jeng..jeng..









Ini adik aku yang bongsu dan comel bernama Ecah (Tak tahan betol puji adik sendiri). Umur beliau 15 tahun. Oleh itu beliau berada di tingkatan tiga. Disebabkan beliau sekolah maka beliau sangat merajuk tidak dapat menyertai Ladies of the house yang lain ke Melaka.

Sila jangan merajuk ye. Kamu sekolah lagi. Tak boleh ponteng. Along dan ateh dah habis sekolah. Boleh lah pergi hari graduasi alang. Sila jangan mengamuk. Huu~~


P/S : Sila jangan tanya mengapa aku seorang je yang sedikit tembam.

2 comments:

zizie saref said...

aku bwu nk tny nape hg tembam..ahahha

Hanisah Roslan said...

haha.aku dah habis diet la tuh.

Post a Comment