Monday, June 6, 2011

Saya sangat tak setuju dengan pandangan Dr. Rohaya Mohamed, naib president Kelab Isteri Taat.

Saya sangat tidak berpuas hati dengan berita di dalam Berita Minggu ahad lepas bertarikh 5 Jun 2011 yang bertajuk 'Layan macam pelacur', Isteri 'dingin' di ranjang punca lelaki cari kepuasan di luar di mukasurat 6 betol-betol selepas berita politik. Penting sangat berita ini nampaknya.

KUALA LUMPUR: Seorang isteri mesti patuh dan melayan suami seperti ‘pelacur kelas pertama’ bagi memastikan pasangan mereka tidak terjebak dalam pelbagai gejala tidak sihat, termasuk mencari hiburan di luar, keganasan rumah tangga dan pembuangan bayi.
Malah, kegagalan isteri melayan kehendak seks suami adalah antara punca utama kegagalan rumah tangga apabila pasangan mereka sebaliknya beralih kepada teman wanita, perempuan simpanan serta pelacur bagi mendapatkan kepuasan itu. Peringatan itu disuarakan Naib Presiden Kelab Isteri Taat yang baru ditubuhkan di negara ini, Dr Rohaya Mohamed.

“Tanggungjawab isteri bukan saja untuk memasak, mengemas rumah dan menjadi ibu malah turut membabitkan aspek seksual. Lelaki berkahwin dengan wanita yang menyamai atau jauh lebih bagus daripada pelacur (di ranjang), sudah pasti tidak akan curang.

“Nafsu lelaki jauh lebih besar daripada wanita dan tidak boleh diketepikan. Daripada membiarkan mereka bergelumang dengan dosa, seorang isteri itu harus melakukan apa saja bagi memenuhi keinginan nafsu suami.

“Justeru, tanggungjawab kami adalah untuk membantu isteri menjadi lebih taat kepada suami. Seorang isteri hanya perlu memenuhi empat syarat untuk masuk syurga – menunaikan solat wajib, berpuasa ketika Ramadan, melindungi maruah dirinya serta taatkan suami,” katanya selepas majlis pelancaran kelab berkenaan di Kelab Golf Perangsang Templer dekat sini, semalam.
Kelab Isteri Taat mempunyai 1,000 ahli di seluruh dunia termasuk 800 orang di negara ini. Ia ditubuhkan Global Ikhwan Sdn Bhd yang sebelum ini dikaitkan dengan kumpulan al-Arqam. Kelab pertama dilancarkan di Jordan pada 1 Mei lalu, cawangan Malaysia semalam dan diikuti kelab di Jakarta, Indonesia pada 19 Jun depan. 

Organisasi syarikat itu juga merancang untuk menubuhkan cawangan kelab sama di Eropah termasuk London dan Rome pada masa depan.

Rohaya berkata, penubuhan kelab itu terbuka kepada semua golongan isteri tanpa mengira kaum dan agama serta menawarkan latihan dan khidmat nasihat termasuk pendidikan seks supaya golongan isteri dapat memberi perkhidmatan terbaik kepada suami masing-masing. 
Kalau ikutkan hati yang membara-bara ni, memang ayat yang tak sedap keluar dari mulut saya. Tetapi kata-kata yang tak sedap itu hanya menjadi saya bertambah marah dan isi utama yang saya hendak perkatakan tidak dapat disampaikan dengan jayanya.

Pertama, mengapa akhbar Berita Minggu hendak menrendahkan tahap maruah kualiti mereka dengan mengeluarkan cerita persis akhbar Harian Metro? Seperti yang kita maklum Harian Metro memang sangat suka menyiarkan berita-berita tentang seks, seks, seks dan seks. Adakah Berita Mingguan hendak mencari publisiti murahan kerana di bawah ruangan berita ini ada tertulis
Berikan pandangan anda di BERITA MUTAKHIR(www.bharian.com.my), SERTAI KOMUNITI BH(facebook.com/bhinline), IKUTI KAMI DI(twitter.com/bharianmy)
 Saya selak helaian demi helaian dan tiada berita lain yang Berita Minggu hendak mendengar pandangan pembacanya selain berita ini. Padahal ada satu berita yang sangat bagus dan lebih memerlukan perhatian umum iaitu Waspada makanan halal bercampur produk babi, Pembekal tamak abai hak pengguna Islam, langgar peraturan di mukasurat 10. Selang 4 muka dari berita yang saya sangat tidak puas hati itu. Patutlah saya dah lama sangat tak baca akhbar Berita Minggu atau Berita Harian atau Harian Metro.

Kedua, siapa Dr. Rohaya Mohamed ini hendak merendahkan dengan sehina-hinanya martabat isteri yang mulia dengan martabat pelacur? Tak kisah lah pelacur kelas pertama ke, kedua ke, ketiga ke, terakhir ke. Pelacur tetap pelacur.

Adakah telah dibuktikan semua suami curang disebabkan kegagalan isteri melayan kehendak seks suami?

Tiada.

Suami curang adalah disebabkan suami itu bukan seorang pemimpin dan ketua keluarga yang baik. Kalau pon suami tidak berpuas hati dengan layanan isteri, suami tersebut perlulah berbincang dan bermesyuarat dengan isterinya secara baik dan berhemah. Bukannya dengan marah-marah dan mencari kepuasan di luar. Dia memang bukan suami yang baik. Semestinya bukan.

Satu lagi yang membuat saya sakit jantung, paru-paru, usus dan segala organ dalaman apabila Dr. Rohaya Mohamed ini mengatakan lelaki berkahwin dengan wanita yang menyamai atau jauh lebih bagus daripada pelacur (di ranjang), sudah pasti tidak akan curang. 


Berdasarkan penyataan anda ini Dr. Rohaya Mohamed, mengapa pelacur masih juga banyak melacur di dunia ini? Mengapa lelaki-lelaki yang dikatakan suka sangat layanan pelacur tidak mengambil pelacur tersebut sebagai isteri? Sepatutnya semua pelacur sudah menjadi isteri orang yang melanggannya.

Hanya lelaki yang tidak baik menyukai pelacur kerana lelaki yang tidak baik adalah untuk wanita yang tidak baik dan wanita yang tidak baik adalah untuk lelaki yang tidak baik.

Adakah kita hendak menyerahkan masa depan kita wanita untuk lelaki yang tidak baik? Jawapan saya, tidak.


P/S: Editor akhbar,majalah perlulah lebih bertanggungjawab dalam menyediakan bahan bacaan untuk masyarakat.

3 comments:

Anonymous said...

Dr Rohaya ini bikin saya panas! Nak publisiti murahan ke promote kelab dia tu. Apa-apa pun saya setujulah dengan pandangan Yang Berhormat.hihi

Hanisah Roslan said...

terima kasih tuan pengerusi rancangan.(tiba-tiba)

nisa pon rasa dia nak cari glemer. Sebab sekarang semua orang cakap pasal dia. Jom kita join nak kak eton? Boleh glemer. hehe

Anonymous said...

Uish,belom boleh lagi daa..Tunggu le dulu. Lagi 5-6 bulan je. Tak sabo pulak YB ni.

p/s:YB = Yang Bertunang..hihi

Post a Comment